Wim van der Meij (1949) ontdekte het etsen in 1977 bij Expressie 70 in Alphen aan den Rijn. In 1983 studeerde hij af bij de Koninklijke Academie in Den Haag.

Vanaf 1986 is hij professioneel etser. In 1988 verhuisde hij vanuit het westen naar een huis in het centrum van Zutphen.
Hij doet zijn inspiratie op in het gevarieerde landschap van Nederland met zijn rivieren en steden, zijn bomen en schepen.

Hij heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in veel collecties. Ook verkoopt hij zijn werk op kunstmarkten, zoals op de wekelijkse markt op zondag op het Spui in Amsterdam.

Naar aanleiding van de overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Zutphen in 2009 schreef Wim van der Beek in de Stentor:

“Er is weinig kennisvoor nodig om te constateren dat Van der Meij zich kan meten met de meesters van de hedendaagse etskunst. Raffinement, verfijning, oog voor detail en vermogen om meerwaarde te geven aan concrete waarnemingen zijn de meest opvallende eigenschappen van zijn etskunst. Hij isoleert details, snijdt landschapselementen af of geeft ze half weer, zoomt in op specifieke eigenaardigheden, speelt met perspectief en met voor- en achtergrond of maakt bijzondere combinaties van verschillende staten, drukgangen of beeldfragmenten. De kwaliteit van zijn etskunst is onder meer af te lezen aan zijn vermogen te suggereren dat er tussen zwart en wit talloze grijstinten bestaan die moeiteloos het complete kleurengamma kunnen vervangen.“

persoonlijke website